Paus

Jag kan bara skriva panik, rĂ€dsla och mitt fel. Mina kĂ€nslor Ă€r vĂ€ldigt dĂ„liga just nu och jag mĂ„r inte sĂ„ bra, kommer tyvĂ€rr lĂ€gga bloggen Ă„t sidan dĂ„. Vi fĂ„r se nĂ€r jag kommer tillbaka. 

Mycket kÀnslor


Idag kommer det inte bli ett lĂ„ngt inlĂ€gg,  orkar verkligen inte blogga pga det Ă€r mycket kĂ€nslor just nu och jag mĂ„r inte sĂ„ bra. .

Hos lillebror & Angie ♡



Just nu Ă€r jag hos min lillebror och Angie, de har fĂ„tt trĂ€ffa lilla Emelia och jag behövde trĂ€ffa bĂ„de J och Angie, mest Angie pga jag behövde nĂ„gon att prata med. Ska dessutom hĂ€mta bil barnstolen hĂ€r som jag köpt ifrĂ„n "moster" Millan. Har med mig baby wrapen ocksĂ„ sĂ„ ska skicka bilder till henne sen nĂ€r jag och mannen ska hem. Vi fick dessutom vĂ„r nya bil idag sĂ„ det Ă€r perfekt! Blir middag hĂ€r och lite mer bebis mys sen ska vi Ă„ka och handla och sen hemĂ„t. Jag mĂ„r för övrigt mycket bĂ€ttre idag, Ă€r alltsĂ„ inte sjuk. Ska ta och umgĂ„s med alla hĂ€r nu sĂ„ ses vi! 

TvÀtta!

 
 
Det fanns en tvÀtttid redan ikvÀll sÄ nu Àr allt tvÀttat, satte igÄng en maskin hÀr uppe i lÀgenheten ocksÄ sÄ nu Àr allt tvÀttat, tack o lov för det var mycket tvÀtt faktiskt. Emelia har fortfarande ont magen men det börjar bli bÀttre nu, hatar dock mina amnings bh:ar för dom ör för smÄ för mina bröst sÄ mÄste skaffa nya och nya amnings inlÀgg mÄste jag skaffa för mina bröst lÀcker enormt mycket och det spelar ingen roll om jag lÀgger det i flaska eller i kopp, det rinner fortfarande en massa haha och Emelia Àter en hel del, sÄ nya amnings bh:ar Àr jag ute efter! Jag mÄr annars bÀttre ocksÄ, bÀttre Àn igÄr men det kanske beror pÄ att jag fick sova lite nu pÄ eftermiddagen och har tagit det lugnt men fÄr hÄlla tummarna att jag Àr pÄ bÀttringsvÀgen och att det hÄller i sig nu och vÀnder. Ska strax hoppa in i en dusch och sedan blir det mys framför en film. SÄ nu tÀnker jag sÀga godnatt! 

Mag massage & Sömnbrist



Inatt har jag verkligen inte kunnat sova pga jag har haft ont i kroppen och mĂ„tt skit, Emelia har haft problem med att bajsa sen inatt och har fortfarande det men jag har gjort mag massage och det verkade hjĂ€lpa lite iallafall, jag fick henne och bajsa lite men hon kĂ€mpar typ fortfarande med att bajsa och hon fĂ„r inte direkt nĂ„gon ro nĂ€r hon försöker sova och nĂ€r hon vĂ€l har somnat sĂ„ kan hon inte riktigt slappna av pga hennes magont. Hon har ingen feber sĂ„ de Ă€r jag glad över för de Ă€r mĂ„nga som har frĂ„gat mig om jag har kollat om hon har feber och nej hon har inte det! 

Imorgon blir det att vara i tvĂ€tt stugan som ligger lĂ€ngst ned hĂ€r i kĂ€llaren och tvĂ€tta sĂ€ng klĂ€derna och alla klĂ€der som har legat i tvĂ€ttkorgen i 1 vecka nu, idag blir det en lugn dag med matlagning pĂ„ g och bad för mig och Emelia och en tidig kvĂ€ll för sĂ€ngen. 

Juste framĂ„t mot nĂ€sta vecka ska det bli plus grader sĂ„ dĂ„ blir det mĂ„nga promenader och pw! (Power walk). Nu ska jag ta och försöka vila en stund och sen efter det börja med disken. 

Sjuk & Lycka



Jag kunde inte sova inatt pga jag hade illande vĂ€rk i mina leder och dom skrek verkligen av smĂ€rta! Dock sĂ„ har jag tagit tempen men de Ă€r en rumptermometer och jag stoppar inte upp den i rumpan haha sĂ„ det visar inget nĂ€r jag har haft den i armhĂ„lan.. Tog sista Alvedon en för 6timmar sen och jag har sĂ„ ont just nu att de kĂ€nns som om varenda ben och led Ă€r förlamade! Men mannen ska ivĂ€g och handla och han fĂ„r passa pĂ„ att köpa magdroppar dĂ„ till Emelia och Alvedon till mig, hon har magont enligt BM. Hade hembesök av henne idag och vĂ„r tjej vĂ€ger nu 3250g vilket Ă€r super bra & betyder att min bröstmjölk funkar och ger henne nĂ€ring, vi mĂ„ste dock köpa magdroppar till henne. Jag hoppas att jag inte Ă€r allvarligt sjuk för dĂ„ kan jag inte alls vara nĂ€ra Emelia.. Men enligt mamma min sĂ„ tror hon att jag har förkylnings influensan som gĂ„r nu pga alla symtom jag har, fĂ„r hĂ„lla tummarna att de slĂ€pper snart.. 

Ska ta och göra te nu och sen krypa ned i sĂ€ngen och kolla pĂ„ nĂ„got.  

StÀdning & Besök hos mormor & morfar




Startade dagen med en kopp kaffe och frukost samt amma Emelia efter det satte jag igĂ„ng med att stĂ€da hela lĂ€genheten. Har börjar tagit bort alla jul grejer ocksĂ„ sĂ„ nu börjar se ut som de gjorde innan julen förutom att de Ă€r en bebis i bilden nu överallt. Hann ocksĂ„ tvĂ€tta 1 omgĂ„ng med klĂ€der och jag hann fixa naglarna ocksĂ„. Efter stĂ€dningen sĂ„ tog jag, mannen och Emelia en promenad hem till mormor & morfar  (min mamma & bonus pappa Pelle), vi var dĂ€r och hĂ€lsade pĂ„ en stund, under tiden hann mannen Ă„ka till gymmet ocksĂ„. Vi kom hem för ca 2 timmar sen och det va lite disk kvar sĂ„ diskade upp det efter jag hade gjort kladdkaks smet med hallon i. Ska faktiskt ta och smaka pĂ„ den alldeless strax men Ă€r glad över att det Ă€r mer protein och knappt nĂ„gra kolhydrater alls jag fĂ„r i mig, de enda kolhydraterna jag fĂ„r i mig Ă€r nĂ€r jag Ă€ter middag, annars Ă€r det som idag t.ex till middag Ă„t jag torsk filĂ© med spenat och grönsaker, Ă€ter mer nĂ€ringsrikmat just nu dels för att jag vill fĂ„ bort de smĂ„ gravid kilorna jag gick upp och för att Emelia ska fĂ„ sĂ„ bra nĂ€ring som möjligt via min bröstmjölk. Ska ta och umgĂ„s med mannen nu och ge mat till Emelia sedan blir det sovdags för imorgon fĂ„r vi besök av barnmorskan hĂ€r hemma och stora syster Luiza. 

2 veckor


Bilden Ă€r tagen idag. 


Idag Àr det exakt 2 veckor sen vÄr lilla tös tittade ut i vÀrlden!

Strax sĂ„ ska jag ta och fixa i ordning i köket medans lill tjejen sover! Ska dessutom passa pĂ„ att dammsuga för det Ă€r damm rĂ„ttor i hallen haha och jag mĂ„ste fixa det, klarar inte av nĂ€r de Ă€r smutsigt hemma sĂ„ lite stĂ€dning hinner jag med. MĂ„ste dessutom ta ned granen haha, det hann jag aldrig med eftersom vi Ă„kte in den 5 och lill tjejen kom ut den 6, nu nĂ€r vi har varit hemma sĂ„ har jag aldrig tagit tag i att ta ned granen eller orken faktiskt. Att vara mamma Ă€r en helt ny nivĂ„ Ă€n att ta hand om smĂ„ syskon eller ett jobb. Du Ă€r upptagen 24/7 med bebisen och du har sömnlösa nĂ€tter som fĂ„r dig att sova nĂ„gra timmar pĂ„ dagen vilket fĂ„r ditt dygn att vĂ€nda och du kan inte Ă€ta i lugn och ro innan bebisen vaknar igen haha och du testar att amma bebisen nĂ€r du Ă€ter samtidigt men det blir svĂ„rare Ă€n du kan tĂ€nka dig. Det Ă€r en hel del förĂ€ndringar men jag Ă€r glad över att jag har en man i mitt liv som hjĂ€lper mig enormt mycket! Nej nu ska jag ta och fixa i köket! 

Promenad & Nybadad bebis


Bilden tog jag efter middagen idag dĂ„ hon somnade och visade djĂ€vulstecknet, hon brĂ„s pĂ„ sin far, han Ă€lskar rock och det fĂ„r henne lugn sĂ„ hon Ă€r som sin far. 


Idag tog jag, mannen och lilla Emelia en promenad till affĂ€ren som ligger en bit bort, jag kĂ€nde att jag behövde komma ut lite och lill tjejen med. Tur som sĂ„ var det inte 10- grader idag sĂ„ vi kunde passa pĂ„ att gĂ„ en lĂ€ngre promenad och det var inget snö ovĂ€der. Mannen har ju kunnat vara ute flera gĂ„nger pga en massa grejer men icke jag för de har varit mer Ă€n 10- ute och de rekommenderar att man icke ska vara ute med spĂ€dbarn dĂ„. NĂ€r vi kom hem i alla fall sĂ„ satte jag igĂ„ng med att göra i ordning soppa, vart det till middag med knĂ€ckebröd och mannen ville ha varmt mĂ€rkt bröd sĂ„ det fick han ta. Vi Ă€r lite olika om vad vi gillar nĂ€r det kommer till matvĂ€g. Efter maten fick lill tjejen sova lite och Ă€ta innan det vart dags för ett bad. Hon tyckte faktiskt om att fĂ„ bada men hon sĂ„g lite skrĂ€md ut och höll hĂ„rt i mannens fingrar haha. Nu har hon pyjamas pĂ„ sig och jag hann duscha ocksĂ„, vilket jag faktiskt hinner med varje gĂ„ng men nu ligger vi i sĂ€ngen och bara myser. 




Lugn dag



Just idag blir det en mysdag med Ă€lsklingen hemma ocksĂ„ och vi ska nog bara ta det lugnt idag och bara vara. Ska ta och baka lite senare tĂ€nkte jag och vi fĂ„r se vad vi kommer Ă€ta idag, har inte riktigt bestĂ€mt mig Ă€nnu. Emelia mĂ„r super bra i alla fall, det enda hon gör just nu Ă€r sover, Ă€ter,bajsar och ler en massa haha. Ska ta och hĂ„lla mannen sĂ€llskap nu. Vi ses. 

Hemma mys



Jag ligger just nu i sĂ€ngen faktiskt med min lilla Ă€ngel och tittar pĂ„ en film. Är vĂ€ldigt trött för Emelia höll mig vaken hela natten och vĂ€grade sova haha och vĂ€ntar pĂ„ min fĂ€stman ska komma hem. Han Ă€r ivĂ€g och trĂ€nar och ska förbi apoteket för att köpa en nĂ€s slang för att fĂ„ ut allt snor ifrĂ„n Emelias nĂ€sa. FĂ„r se om det hjĂ€lper annars fĂ„r vi ta koksaltlösning i nĂ€san pĂ„ henne. Hon har i allafall gĂ„tt upp i vikt mer och det har vi mĂ€rkt. Ska ta och fortsĂ€tta mysa med henne nu sĂ„ ses vi! 

Äntligen hemma!


Bild tagen frĂ„n idag pĂ„ BB. 


Ja som sagt sĂ„ fick vi vara kvar pĂ„ BB Sophia pga Emelia hade brist pĂ„ blodsocker för hon vĂ€ger lite och Ă€r liten, vi spenderade 3 nĂ€tter dĂ€r och varje gĂ„ng Emelia började bli bĂ€ttre sĂ„ testade de hennes blodsocker och de hade sjunkit dĂ„ igen, kĂ€nde mig sĂ„ himla hopplös och bröt ihop o grĂ€t flera gĂ„nger för kĂ€ndes som om det va mitt fel att hon ej hade tillrĂ€ckligt med blodsocker men mannen min berĂ€ttade att det har inget med mig att göra utan hon skulle födas liten Ă€ndĂ„ ju pga hon fĂ„tt det utav mannens sida. Han föddes liten och vĂ€gde lite. Jag lugnade dĂ„ ned mig sĂ„ klart men frĂ„gade alla BM om varför de sker bebisar osv och kom fram till att det faktiskt inte Ă€r mitt fel. Vi Ă„kte i alla fall hem idag och det kĂ€nns sĂ„ extremt himla skönt att fĂ„ vara hemma med min och mannens egna sĂ€ng och min special kudde. Har ju som sagt fortfarande problem med nacken efter krocken men kunde inte magnet röntga mig ju pga var lĂ„ngt in i gĂ„ngen med Emelia dĂ„. Ska ta och boka tid nu för en ny röntgen sĂ„ ska de fĂ„ fixa min nacke nu för de hade jag ocksĂ„ problem med pĂ„ bb sophia.. Ska ta och umgĂ„s med min lilla familj nu. 

2016/01/06 - Kom vÄr skatt!



Bild pĂ„ fĂ€stmannen & vĂ„r dotter! 


IgĂ„r den 6 Januari 2016 klockan 11:01 kom vĂ„r lilla tjej pĂ„ 2666g och 45cm lĂ„ng. Ska skriva en förlossningsberĂ€ttelse ocksĂ„ men de kommer framöver nĂ€r jag har tid. Vi Ă€r fortfarande kvar pĂ„ BB Sophia Hotellet och blir kvar nog 1 natt till men vi fĂ„r se. Ska ta och Ă€ta nu och sen fĂ„r vi se vad som sker, vĂ„r dotter har behövt fĂ„ lite ersĂ€ttning pga hennes socker vĂ€rde i kroppen Ă€r dĂ„ligt.. För ni som inte vet hon skulle kommit ut som liten ju och de visste vi ju.. Hon heter Emelia Moa Lemetti Redman. Nu ska jag ta och umgĂ„s med mannen och vĂ„r tös! 

BB Sophia.

Bild frÄn BB Sophia som jag tog efter jag vaknat. 
 
 
 
Som sagt sĂ„ har jag börjat öppna mig enligt dom. har vĂ€rkar men fick med mig starkare medicin mot vĂ€rkarna sĂ„ jag kan sova inatt. Vi kom i alla fall in och de undersökte mig och hon mĂ„r bra, ligger nere och Ă€r bered att komma ut typ, jag blöder ocksĂ„ pga livmoderns tappern hĂ„ller pĂ„ att öppna sig just nu och jag Ă€r redan öppen mne inte sĂ„ pass stort för att jag ska behöva vara kvar, jag fick vara kvar om jag ville över natten men valde att Ă„ka hem till min sĂ€ng dĂ„ jag faktiskt har fĂ„tt medicin med mig hem ifrĂ„n dom. Nu Ă€r frĂ„gan bara om vattnet ens kommer gĂ„ pĂ„ mig nĂ€r jag inte ens mĂ€rkte att slemproppen hade gĂ„tt pĂ„ mig haha. Är fortfarande extremt trött fast jag fick sova 4timmar dĂ€r med hjĂ€lp av sovdos. Har fĂ„tt hem en sovdos ocksĂ„ sĂ„ det Ă€r ingen fara. Vi ska Ă„ka in direkt har dom sagt nĂ€r vĂ€rkarna börjar bli mer intensivare och göra riktigt ont eller om vattnet har gĂ„tt har dom sagt. PĂ„ CTG sĂ„ sĂ„g dom att jag har vĂ€rkar ofta men lill tjejen mĂ„r jĂ€tte bra. SĂ„ antingen kommer hon ploppa ut imorgon, över morgon eller i slutet av veckan men dom tror att hon kommer titta ut i vĂ€rlden inom 2 dygn sĂ„ vi fĂ„r se. Nu ska jag ta och lĂ€gga mig i sĂ€ngen och försöka sova lite. 

Sömnbrist




Sammanlagt pĂ„ 4 dygn har jag fĂ„tt 4timmars sömn, sitter och grĂ„ter för min hjĂ€rna har typ kollapsat, ska ta och Ă„ka in till förlossningen snart. Pratade med dom igĂ„r och de sa att jag Ă€r i latensfasen och om de fortsĂ€tter 1 dygn till med jobbiga vĂ€rkar fĂ„r jag komma in pĂ„ en kontroll. Ska dessutom begĂ€ra om en sovdos utav dom för det hĂ€r gĂ„r inte! Orkar verkligen inte mera och detta Ă€r faktiskt vĂ€rre Ă€n i början av graviditeten nĂ€r jag hade illamĂ„endet. Har dessutom vĂ€rldens illamĂ„ende just nu och kan inte Ă€ta nĂ„got, har försökt men gĂ„r verkligen inte, kan bara dricka sĂ„ dricker upp juicen vi har hemma just nu. Hur ska jag kunna föda sen pĂ„ förlossningen nĂ€r jag icke har nĂ„gon sömn alls i kroppen? Hur ska jag orka? DĂ€rför ska jag ocksĂ„ Ă„ka in, ingenting hjĂ€lper, inget bad, dusch, vete kudde eller Alvedon hjĂ€lper lĂ€ngre. Vill inte ta morfin för de överförs till lill tjejen men de flesta sĂ€ger att de Ă€r ingen fara men vill Ă€ndĂ„ inte riskera nĂ„got sĂ„ big NO till morfin. Vi fĂ„r helt enkelt se vad de sĂ€ger pĂ„ BB Sophia. Ska ta och ringa dom ocksĂ„ innan jag Ă„ker in nu sĂ„ de vet att jag Ă€r pĂ„ g. 

VĂ€rkar + panik




Nu har vĂ€rkar verkligen kommit mer och mer! Dock sĂ„ har inte vattnet gĂ„tt sĂ„ klart haha men de jobbiga Ă€r ju att jag har en massa SD och förvĂ€rkar o dom gör riktigt ont! Har ocksĂ„ ett tryck nerĂ„t mot underlivet vilket innebĂ€r att hon fixerar sig riktigt ordentligt nu. Coolt Ă€ndĂ„ vad en kvinnas kropp kan göra och utveckla. Jag och mannen gick en promenad hem till min mamma idag och det satte ju igĂ„ng vĂ€rkarna mer. Mannen ska ringa försĂ€kringsbolaget pĂ„ mĂ„ndag igen angĂ„ende bilen sĂ„ vi fĂ„r hoppas och hĂ„lla tummarna för en ny bil nĂ€sta vecka! Jag skulle fĂ„ panik om vi behövde Ă„ka in med taxi men vi fĂ„r hĂ„lla tummarna helt enkelt. Jag Ă€r fortfarande förkyld och har hosta men de Ă€r pĂ„ g att gĂ„ över nu fast jag fortfarande har feber.. TĂ€nkte göra soppa imorgon med ingefĂ€ra, grönsaker, kyckling och potatis sĂ„ vi fĂ„r hoppas att jag blir lite bĂ€ttre dĂ„. Ska fortsĂ€tta hĂ„lla mannen i sĂ€llskap nu. 

Vi ses! 

2016 . 01 . 01


FrĂ„n min instagram. 


Året började inget vidare alls bra tycker jag, mina sammandragningar, förvĂ€rkar och molande "mensvĂ€rk" började klockan 3 inatt och de har vĂ€grat att sluta kan jag sĂ€ga, blir galen för vill inte ha sĂ„hĂ€r ont och orkar inte göra nĂ„gonting just nu, hon trycker och rör sig dom om hon har disco dĂ€r inne och gör kissblĂ„san min bara vĂ€rre och Ă€r riktigt hungrig. Ska frĂ„ga mannen min om han orkar hĂ€mta flingor till mig för kan verkligen inte röra mig just nu. Annars var nyĂ„r bra, Ă„t pĂ„ kinamuren med min mor, Pappa Pelle, Andreas och med mannen min o sĂ„g fyrverkerierna. Ett annorlunda nyĂ„r till skillnad frĂ„n förra Ă„rets dĂ„ jag var ute och festade. Men i början pĂ„ detta Ă„r nu sĂ„ fĂ„r vi invĂ€nta prinsessan och vi fĂ„r hĂ„lla tummarna att jag ej gĂ„r över tiden för de kommer jag icke orka! Har redan det vĂ€ldigt jobbigt!