Vecka 30Idag gick in i vecka 30 och det menas med att de Ă€r 10 veckor kvar till Bf! Kan inte fatta att tiden har gĂ„tt sĂ„hĂ€r fort redan! Har en massa bilder ifrĂ„n alla veckor i graviditeten men dock bara 1 innan vecka 20, min mage började vĂ€xa och man började se att jag var gravid i vecka 22 typ. Men nu Ă€r den en stor boll och mina syskon undrar sĂ„ himla mycket om varför magen Ă€r hĂ„rd, har bebisen skelett och en massa andra 1000 frĂ„gor. Tycker det Ă€r sĂ„ kul att dom faktiskt frĂ„gar en massa och jag kan svara pĂ„ allt faktiskt, de enda jag har varit osĂ€ker med i graviditeten Ă€r vad man kan göra nĂ€r man har foglossning och minskade foster rörelser men annars har jag kunnat fixa allt annat om jag haft nĂ„gra problem. Nu har jag ju inte haft sĂ„ mĂ„nga problem, fick börja ta jĂ€rntabletter frĂ„n första besöket hos BM och nu Ă€ter jag dom bara 2 gĂ„nger i veckan ibland, annars fĂ„r jag in allt jĂ€rn via maten jag Ă€ter. Vi har som sagt allt klart förutom Ă„kpĂ„sen, lite mer blöjor behövs, och smĂ„ grejerna typ. Har allt till tösen nĂ€stan och allt börjar falla pĂ„ plats nu.. Dock sĂ„ har mitt humör varit lite upp o ned och det har pĂ„verkat alla andra i min omgivning sĂ„ igĂ„r bröt jag bara ihop framför mamma men som sagt sĂ„ pratade jag med henne om varför jag tyckte vissa grejer kĂ€ndes jobbiga och vad mina mĂ„l Ă€r. KĂ€nns skönt att faktiskt kunna prata med mamma nu om precis allting, hade jĂ€tte svĂ„rt med det i uppvĂ€xten men nu Ă€r det betydligt lĂ€ttare. Vet inte om det har med graviditeten att göra att jag sjĂ€lv ska bli mamma men vet iallafall att jag ska försöka och finnas dĂ€r för lilla tjejen sen och jag hoppas att hon kommer kunna prata med mig om allt sen nĂ€r hon vĂ€xer upp. Nu ska ta och fixa lite te, havregrynsgröt och fĂ€rsk pressad apelsin juice! Vi hörs! 

Ändrade planer

Det vart Ă€ndrade planer ang mvc besöket imorgon sĂ„ det vart idag istĂ€llet. Är pĂ„ g till henne nu sĂ„ vi fĂ„r se hur alla vĂ€rden Ă€r och allt. Sedan efter det Ă€r de mycket som ska ske innan mannen börjar jobbet igen. Är fortfarande dĂ„lig och min foglossning Ă€r kaos haha, men tror inte jag behöver nĂ„gon sjukgymnastik eller nĂ„got för kan Ă€n sĂ„ lĂ€nge hantera det sjĂ€lv med vete kudde osv. Vi hörs! 

Mardröm


Bild lĂ„nad frĂ„n weheartit.se 


Jag befinner mig i en lĂ€genhet med hela min familj, ser inte & kommer ej ihĂ„g om F var dĂ€r ocksĂ„ men tror han inte va med, för sĂ„g bara mamma, Pappa Pelle och mig. Vi alla hade gĂ„tt och lagt oss o jag var den sista uppe som kollade att allt var lĂ„st o de va det. Men nĂ€r jag vĂ€l har slĂ€ckt överallt sĂ„ hör jag att nĂ„gon Ă€r pĂ„ dörren, det första jag gör Ă€r att jag gĂ„r in till mamma och P dĂ„. De kommer ut och jag lyser med en ficklampa mot dörren och ser en svart skiftnyckel? De vi gör, jag och mamma Ă€r att vi sĂ€tter oss i soffan och de sista mamma sĂ€ger innan smĂ€llen Ă€r hĂ„ll för hĂ€nderna nu i ansiktet, och sĂ„klart gjorde jag det. Höll för hĂ€nderna i ansiktet och sedan kom skiftnyckeln pĂ„ mig och jag började grĂ„ta av smĂ€rta och gunga fram och tillbaka och skrek, observera jag hade fortfarande hĂ€nderna för ansiktet dĂ„. 


Jag vaknade upp utav att mamma eller P hade öppnat sovrumsdörren och det brĂ€ndes som in i gatan i hela bröstet pĂ„ mig, men jag vaknade och gick upp pĂ„ toa. DĂ„ frĂ„gade mamma mig och P om det var jag som lĂ€t och skrek typ.. och jag sa ju sĂ„klart ja och förklarade varför - mamma och P höll pĂ„ göra sig i ordning för jobb. Och nu sitter jag hĂ€r och kan absolut inte somna om, har en liten skatt dessutom i magen som vaknade utav den drömmen ocksĂ„. 

Har kollat i böckerna och via ett lexikon vad den handlar om och enligt de indiska och flera drömtydning sĂ„ Ă€r det att jag kĂ€nner mig stark nog att ta hand om mina egna problem och Ă€r stark nog att möta dom. Det stĂ€mmer ju faktiskt med mitt liv just nu. Jag har haft lite problem i livet just nu och mycket som hĂ€nder sĂ„ det kan mycket vĂ€l stĂ€mma! Tror absolut inte de handlar om att nĂ„gon försöker stjĂ€la energi ifrĂ„n mig för han som finns hĂ€r i lĂ€genheten vill inget ont, det handlar ocksĂ„ verkligen inte om att jag letar efter ett bĂ€ttre sexliv haha för de Ă€r bra och perfekt just nu. Eller att jag Ă€r rĂ€dd för att bemöta mina anstĂ€llda haha, som sagt har inga anstĂ€llda och mitt sexliv Ă€r perfekt och han som finns hĂ€r vill inget ont. SĂ„ de första har verkligen en bra beskrivning pĂ„ vad jag drömde om och hur de Ă€r i mitt liv just nu. 


Har ni andra teorier eller vet mer om drömtydning, vĂ„ga skriv nĂ„got till mig dĂ„! Om du inte vill skriva hĂ€r gör det pĂ„ Facebook dĂ„. 

Sliten & FörkyldGud jag Ă€r sĂ„ extremt sliten efter att varit pĂ„ Ikea och flyttat en massa, det enda som vi vĂ€ntar in nu Ă€r sĂ€ngen typ.. Jag har sĂ„ ont i hela min kropp och vĂ€rldens foglossning just nu! Är i vecka 29 och gĂ„r in i vecka 30 snart och dĂ„ Ă€r de bara 10 veckor kvar tills lilla tösen kommer. Ska bli sĂ„ spĂ€nnande. Men apropĂ„ att jag har ont i hela kroppen ocksĂ„ beror pĂ„ att jag Ă€r pĂ„ g att bli sjuk, denna gĂ„ng Ă€r det halsmandlarna som skriker och öronen, min röst Ă€r dessutom borta till och frĂ„n.. Jag önskar att jag faktiskt kunde ta en hel vecka med att bara ligga i sĂ€ngen, sova och bli helt frisk och bara ta hand om mig sjĂ€lv men det kan jag inte. Jag har ett jobb och mĂ„ste fĂ„ upp allt vi köpt osv i lĂ€genheten och stĂ€da den, tvĂ€tta ALLA bebis klĂ€der, mina och mannens. Det Ă€r sĂ„ mycket mer som mĂ„ste göras.. Mannen önskar att han ocksĂ„ kunde hjĂ€lpa mig till 110% hela tiden med allt men han jobbar sĂ„ extremt mycket att vi knappt hinner ses heller, det tar dock pĂ„ mina hormoner och leder oftast till smĂ„ brĂ„k. . Men vi bĂ„da vet att vi vill bara bĂ„das bĂ€sta och tösens bĂ€sta i framtiden dĂ€rför jobbar vi och försöker ses sĂ„ mycket vi kan innan vĂ„r sĂ€ng kommit. Han hjĂ€lper till sĂ„ mycket Ă€ndĂ„ och idag bara sĂ„ har han inte sovit pĂ„ över 1 dygn för vi behövde handla det sista pĂ„ IKEA, t.o.m mamma sa nĂ€r vi var dĂ€r att han sĂ„g jĂ€tte sliten ut och det gör han. Men som sagt sĂ„ gör vi allt vi kan och krocken pratar vi ofta om för de tog pĂ„ mig hĂ„rt och har ocksĂ„ en nackdel till varför jag mĂ„r sĂ„ som jag mĂ„r och min nacke.. Han fick besked utav bolagen ang krocken och de kom fram till att det verkligen inte var hans fel, utan den andres förarens fel som körde in i mannens körfĂ€lt. SĂ„ dĂ„ kunde han faktiskt slappna av lite vilket var skönt för oss bĂ„da men jag och familjen visste redan sen den dagen att de inte var F's fel. Nog med det nu, har lite godare nyheter istĂ€llet. 

PÄ fredag ska vi till BM igen och som jag nÀmnde innan sÄ kommer vi fÄ en ny BM pga den jag hade först har slutat. Ska bli spÀnnande och trÀffa den nya o se om jag fÄr samma kontakt som jag hade med den första.. Det ska bli kul i alla fall! Nu ska jag ta och fortsÀtta sova.Ni fĂ„r sĂ€ga till om ni vill att jag skriver om nĂ„got annat i mitt liv. 

FlyttaDet Ă€r sĂ„ mycket som ska göras idag och imorgon och framĂ„t mot veckan! Flytten Ă€r i gĂ„ng och vi fĂ„r se hur fort klara vi blir.. vi har en del grejer att köpa pĂ„ Ikea ocksĂ„ men jag fĂ„r vĂ€l Ă„ka dit och dra med mamma dit.. det Ă€r sĂ„ sjukt jobbigt att vi ej har bil jag och killen lĂ€ngre pga krocken men vi fĂ„r hjĂ€lp utav hans kompis Emil. Nu ska jag ta och gĂ„ Ă€ta frukost. Vi ses! 

Usch sÀger jag bara..

Kom inte till mig sen nĂ€r ni vill mig nĂ„got. SĂ„ himla trött pĂ„ att jag ska kastas som en docka och lekas med mina kĂ€nslor. Är du inte Ă€kta och talar sanning med mig och utnyttjar mig eller nĂ„gon i min nĂ€rhet sĂ„ kan ni dra Ă„t skogen! Jag förtjĂ€nar inte sĂ„n skit nĂ€r jag stĂ€ndigt pĂ„ gĂ„ng, pĂ„ gĂ„ng alltid stĂ€ller upp och vill alla bara vĂ€l! Tack för den dĂ€r feta smĂ€llen i ansiktet och den dĂ€r kniven i ryggen! 

Visst jag kanske överdriver lite, men jag Ă€r sĂ„ himla trött pĂ„ all skor jag fĂ„r kastat i ansiktet och sen att folk tror att de kan höra av sig till min familj ang hjĂ€lp osv Ă€r fan inte ok, lös det sjĂ€lv hedan efter! Jag har tagit emot sĂ„ mĂ„nga med öppna armar och min familj med och vad fĂ„r jag i ansiktet dĂ„ nĂ€r de inte passar dom, jo ett slag i ansiktet istĂ€llet. Jag skakar sĂ„ mycket just nu att jag vet inte vad jag ska tro mera. Är bara sĂ„ upprörd över hur illa folk behandlar mig nĂ€r jag behandlar dom sĂ„ bra. Mitt hjĂ€rta och jag pallar inte med det, min energi försvinner totalt pĂ„ sĂ„nt. Kom inte till mig sen hedan efter och sök tröst eller leka "snĂ€ll" osv för jag Ă€r less pĂ„ det hĂ€r nu. MĂ„r sĂ„ himla dĂ„ligt och jag förtjĂ€nar verkligen inte sĂ„nt hĂ€r. GrĂ„ter och jag brukar inte göra det men mitt hjĂ€rta orkar inte mera. 

Vecka 29


Nu befinner jag mig i vecka 29 och ju mer veckorna gĂ„r desto mer vill jag att hon ska komma ut nu. Kan inte sĂ€tta pĂ„ mig strumpor ordentligt, skor och kan ej böja mig ned. Om jag gĂ„r fort sĂ„ sĂ€tter alltid foglossningen ingĂ„ng och ilar med vĂ€rk. Tur har jag ju massa kuddar och en vete kudde hemma sĂ„ de hjĂ€lper lite i alla fall. Nu i helgen och under höstlovet blir det en hel del flytt till min och fĂ€stmannens lĂ€genhet, Ă€ntligen har vi en lĂ€genhet och det Ă€r inte jĂ€tte mycket grejer vi kommer behöva köpa pĂ„ Ikea, vi fĂ„r en del utav bekanta och vĂ€nner och familj. SĂ€ngen mĂ„ste jag och fĂ€stmannen bestĂ€lla nĂ€r vi har Ă€ndrat adressen till den nya. Eftersom den levereras hem. Vi kommer sĂ€kert dĂ„ fĂ„ sova hos vĂ„ra förĂ€ldrar under den tiden. Men nu börjar allt falla pĂ„ plats iallafall, vi har lĂ€genhet, barnvagnen, bil barnstolen och allt annat till henne förutom blöjor osv, men de fixar jag i december. Jag mĂ„r i alla fall bra just nu men halsbrĂ€nnan dödar mig men brukar dricka mjölk och de hjĂ€lper faktiskt. Nu ska jag ta och hĂ„lla chefen i sĂ€llskap haha, han ska fĂ„ fylla i ett par papper till lĂ€ns försĂ€kringen ang krocken vi va med om och frĂ„n försĂ€kringskassan. Vi ses. 

HjÀlparen.

 
Under dagen idag sĂ„ har jag hjĂ€lpt mamma att tvĂ€tta med lillasyster Alexandra, packade ned grejer förigĂ„r de vill sĂ€ga alla bebis klĂ€der och vissa utav mina saker. Ska börja packa ned mer o mer utav mina klĂ€der sen men allt mĂ„ste tvĂ€ttas först. Är en hel del kvar fortfarande utav mina klĂ€der men det ska nog gĂ„. Jag mĂ„r annars som vanligt, ont i nacken ja de har jag fortfarande men jag hoppas de blir bĂ€ttre snart. Ska till jobbet imorgon sĂ„ de ska bli skönt och sedan fixa en massa andra grejer under dagen ocksĂ„. Nu ska kvĂ€llen spenderas framför en film med fĂ€stmannen min med havregryns gröt som jag tydligen har blivit galen i. 

Aldrig lugn

 
 
 
 
 
 
En sak jag har vÀldigt svÄrt med Àr att vara nöjd och lugn. Jag Àr vÀldigt envis och ska alltid oftas ha rÀtt eller ha mina vilja igenom. Jag har tÀnkt vÀldigt mycket den senaste tiden vad jag Àr nöjd med mitt liv och vad jag inte Àr nöjd med, finns en hel del grejer som jag önskar att jag kunde göra om och en hel del andra saker som jag skulle vilja göra nu. Jag vill fÄ allt pÄ plats och fÄ allt klart t.ex innan lill tjejen kommer och ju mer dagarna gÄr och de börjar nÀrma sig just den dagen sÄ blir jag bara stressad och panikslagen. Vaknar upp om nÀtterna med hjÀrtklappning dÄ jag haft jobbiga mardrömmar och slutar aldrig bli lugn, gÄr bara upp pÄ toa dÄ och sedan lÀgger mig igen och försöker sova. FÄr minst 3 timmars sömn om nÀtterna som högst, vilket Àr inte bra tanke pÄ att jag Àr gravid. Sen kommer det upp Ànnu en sak mitt i allt som fÄr mig att fÄ mer pnaik och stress gör inte saken bÀttre. Har redan tillrÀckligt ont i nacken just nu och runt om musklerna dÀr sÄ vill inte mÄ Ànnu sÀmre Àn vad jag gör. Behöver fÄ allt klart sÄ jag kan i allafall vara lite lugn och nöjd..
 
 

VĂ€rsta dagen i mitt liv.

 
 
Bild lÄnad frÄn Google. 
 
 
IgÄr sÄ var jag och min fÀstman med i en bil olycka dÄ en annan man körde in i oss, vilket har gjort sÄ att de har skakat upp mig ordentligt nu i efterhand. Vi Äkte i alla fall in med mig igÄr och vi kom direkt till förlossningen och kollade att vÄr dotter var okej och mÄdde bra. Hade sammandragningar och hela magen var riktigt hÄrd sÄ dÀrför tog sjukhuset tag i det först. Hon mÄdde i alla fall bra och vi kunde höra hennes hjÀrtljud och se henne pÄ ultraljud, vi bÄda lugnade ned oss dÄ och mannen gav mig en puss dÄ och sa 'vi har en stark flicka Àlskling'. DÀrefter fick vi gÄ tillbaka till akuten och fick sedan hjÀlp med vÄra nackar osv, mannen min behövde inte röngta sin nacke och har inga problem nu idag heller men min nacke behövde dom röngta och de visade sig vara ingen fara förutom att jag har "blÄmÀrken" pÄ kotorna i nacken som kommer försvinna om ett tag. Idag sÄ har jag haft riktigt ont i nacken och i musklerna bredvid nacke och vid skuldrorna, kunde varken sova inatt och hade jÀtte svÄrt imorse att röra nacken och röra armarna. Men som sagt sÄ blir de sÄ pga musklerna spÀnner sig i chock och har ju "blÄmÀrken" pÄ kotorna. Hoppas denna smÀrta försvinner snart för vill inte ta smÀrtstillande, hatar att ta tabletter. Mannen mÄr i alla fall bra men sÄ klart sÄ blir den starka och muskulösa mannen uppskakad ocksÄ sÄ han har inte varit sÄ pratig och vÀldigt nere till och frÄn idag. SnÀll som min bonus pappa har varit sÄ fick vi lÄna hans bil en snabbis idag, vi alla vet i familjerna att han som körde pÄ oss kommer fÄ skiten för de kommer dessutom transportstyrelsen och försÀkringsbolagen se ocksÄ. Om mina smÀrtor inte försvinner sÄ kommer jag fÄ gÄ till en sjukgymnast och hoppas pÄ att bli bÀttre. SÄ helt enkelt fick jag en liten typ av whiplash skada, men jag hoppas smÀrtorna kommer försvinna sÄ jag inte behöver göra sÄnt inom en snar framtid pga vi fÄr vÄran lilla tjej i januari. 
 
Nu ska jag ta och gÄ lÀgga mig. Kommer aldrig glömma dagen den 7 oktober 2015. 

Fortfarande sjuk men hade turSom sagt sĂ„ hade jag feber igĂ„r och imorse men pĂ„ eftermiddagen dĂ„ mannen kom och hĂ€mtade mig med bilen sĂ„ hade febern slĂ€ppt lite sĂ„ jag hoppas att jag inte har smittat nĂ„gon nu pĂ„ min mans sida. Det var nĂ€mligen hans mammas sambo som fyllde Ă„r och hade födelsedags middag hos dom och vi vart bjudna redan 1 vecka tillbaka ungefĂ€r. Men som sagt sĂ„ kom febern tillbaka ner firandet kĂ€nde jag men försökte inte tĂ€nka pĂ„ det sĂ„ de slutade med att alla stĂ€llde frĂ„gor om graviditeten och vi/jag stĂ€llde en massa frĂ„gor ocksĂ„. Alltid lika kul att trĂ€ffa den sidan av nya slĂ€kten och mannens mamma. Just nu Ă€r mannen i allafall ivĂ€g en svĂ€ng med sin bĂ€sta vĂ€n och tar en runda med bilen, Ă€r hos mamma igen och packar ned min vĂ€ska för natten hos honom och tar de lugnt.. blir upphĂ€mtad snart sĂ„ blir sĂ€ngen direkt nĂ€r vi kommit hem till honom. Annars mĂ„r jag bra men stressad som vanligt i psyket och paniken börjar komma tillbaka riktigt ordentligt nu ang lĂ€genhet, letar som en tok just nu och skickar ivĂ€g pm hela tiden och intresseanmĂ€lan och ringer för fullt i veckan till privata hyresvĂ€rdar. Men vi fĂ„r se helt enkelt vart vi hamnar, kanske kommer bli sĂ„ att de blir utanför Stockholm Ă€ndĂ„.. sĂ„ bye bye alla hĂ€r uppe... Ska ta och packa ned de sista nu och ringa mannen min. 

V26 + MVC

 
En bild frÄn min födelsedag. 
 
Jag och mannen var pÄ MVC i onsdags och tog blodprov, vÀgde mig och lyssnade pÄ hjÀrtat. Allt sÄg super bra ut och befinner mig nu i vecka 26, gick in i ny vecka idag. Jag Àr dock vÀldigt ledsen över att fÄ byta BM för min ska sluta och jag som hade fÄtt sÄn fin och bra kontakt med henne, men hon sa att den andra jag ska fÄ Àr sÄ himla trevlig ocksÄ fast det ÄterstÄr och ser. Jag Àr ÀndÄ glad att allt har gÄtt super för mig i graviditeten förutom nÀr jag fÄr foglossning, dock sÄ fÄr jag inte sÄ ont som andra fÄr men ibland kan det kÀnnas som om nÄgon gör tusen nÄlar inuti mig.. Jag rör pÄ mig vÀldigt ofta sÄ det kanske beror pÄ det och har ordentliga skor nu, eller sÄ har det med att jag Àter hÀlsosamt mest. Kan vara ibland dÄ jag trycker i mig nÄgot gott. Jag Àr vÀldigt glad att jag lyckats gÄ upp lite i vikt nu och ska försöka hÄlla mig i en bra radie för varje besök hos MVC sen. 
 
Har dessutom en god nyhet och de Àr att mannen min klarade uppkörningen och teorin sÄ det Àr minskade kommunal Äk just nu, vilket Àr dÄligt dÄ jag gillar röra pÄ mig men fÄr göra det pÄ gymmet istÀllet, mÄste ÀndÄ klÀ mig riktigt varmt nu pga kylan Àr pÄ g och jag fÄr sÄ extremt ont i lederna dÄ. 
Jag jobbar dock i veckan sÄ dÄ brukar jag ju Äka kommunalt men annars blir de ju bilen nu. Glömde dessutom berÀtta att jag tog bort sittdelen frÄn vagnen och satte dit liggdelen sÄ nu Àr den klar för lill tjejen förutom ett babynest.. Ligger i sÀngen just nu och ska strax sova tÀnkte jag, tröttheten har kommit tillbaka sÄ brukar bli trött vid 7-8 tiden redan sÄ nu Àr jag extremt trött! Glömde ocksÄ nÀmna att jag har legat hemma sen i torsdags med feber, hosta, förkylning och ont i hela kroppen, vart lite bÀttre ikvÀll dÄ jag drack te och dock bara tagit det lugnt. Hoppas att febern hat slÀppt till imorgon, vilket jag tror att den kommer att göra men Àr inte sÀker. TrÄkigt ocksÄ att mannen Àr ivÀg och jobbar natt, gillar inte att sova utan honom sÄ har tagit hans T-shirt som jag Àlskar, en T-shirt frÄn gymgrossisten. Vi fÄr se nÀr jag hinner med att uppdatera bloggen mera. Btw funderar pÄ att byta bloggportal, vad tycker ni om det?