Mobil blogga

 

Idag vet jag faktiskt inte vad planerna blir, haft extremt ont i kroppen och halsen sĂ„ tror att jag faktiskt Ă€r pĂ„ g att bli sjuk, inte ovanligt tanke pĂ„ hur ofta jag blir sjuk. Bebisen mĂ„r bra tror jag, vet att jag inte lagt upp en magbild men det Ă€r för att man knappt ser nĂ„gon skillnad frĂ„n vecka 14. Är i vecka 17 nu och man ser lite bara att det putar ut nu men inte alls mycket, mina nĂ€ra och kĂ€ra berĂ€tta för mig att magen kan komma senare. Är dock lite orolig bara men om brösten fortfarande gör ont till och frĂ„n sĂ„ lever den, har haft sĂ„ kallade smĂ„ "sammandragningar"dĂ€r nere som de sĂ€ger att bebisen för pĂ„ sig dĂ„ eller att livmodern förbereder sig pĂ„ en förlossning senare dĂ„ den ska komma. SmĂ„tt orolig blir man ju nĂ€r magen inte vĂ€xer, ser alla andra i Facebook grupperna i mina veckor att de har jĂ€tte fina magar och söta. LĂ€ngtar ju sĂ„ till min ju. 

Vi fĂ„r se vad dagen kommer bestĂ„ utav, som sagt kĂ€nns som om jag Ă€r pĂ„ g att bli sjuk sĂ„ vi fĂ„r se. 

Upptagen & Trött

 
Bilder frÄn min Instagram de senaste dagarna pÄ vÀg ned till Barcelona och igÄr.
 
 
Har varit utomlands i drygt 1 vecka i Spanien nÀrheten av Barcelona men mÄdde riktigt dÄligt psykiskt och ville hem, hÄller pÄ att ordna upp sig lite nu. Har dÀrför varit upptagen och har varit riktigt trött sÄ har inte orkat blogga sÄ mycket. Jag mÄr annars bra Àr i vecka 17 nu och snart vecka 18. Ska pÄ UL den 14 Augusti sÄ det kommer bli spÀnnande och se vilket kön det Àr. 
 
IgÄr var jag i stan med F min man och fikade och hade en mysig middag, vi pratade en hel del om vÄr framtid med barnet och hur allt kommer bli. Vad vi bÄda behöver bli bra pÄ. Vi bÄda har byggt upp vÄrat förhÄllande vÀldigt mycket och det har faktiskt blivit bÀttre men fortfarande smÄ saker som vi blir smÄ irriterade pÄ men det jobbar vi pÄ. Ska ta och sova hos mamma inatt med F och vi ska umgÄs med dom och prata lite ocksÄ. 

Jurassic Park

 
 
Kommer köra ett Jurassic Park maraton med de gamla filmerna, har ju redan sett den nya pÄ BIO och tyckte inte om den sÄ mycket men som sagt det var ett bra tag sen jag sÄg de gamla och har inget för mig resten av eftermiddagen och kvÀllen sÄ det ska bli mysigt. Dock sÄ Àr det fint vÀder men har redan varit ivÀg med mamma och bonus pappan Pelle och handlat och fixat en massa.
 
Höften har blivit betydligt bÀttre men har ont till och frÄn nÀr jag har överanstrÀngt den. Nu ska jag bara ta det lugnt sÄ fÄr vi se ocksÄ imorgon och den veckan som kommer om min mage vill vÀxa lite mer, har knappt vuxit nÄgot alls fast jag gÄr in i vecka 16 imorgon. 

Humör & Planering

 
Bild ifrÄn min Instagram, tagen igÄr. 
Idag har det varit riktigt segt men mÄr i alla fall bÀttre och mitt humör Àr bÀttre idag. Dock sÄ Àr brösten kaos, gör sÄ jÀvla ont i dom igen, vet inte vart jag ska ta vÀgen. Men jag har precis Àtit nyss och det vart potatis sallad med rostbiff, mums. Vi fÄr se vad kvÀllens planer blir, ska trÀffa Steffi en stund tror jag och vi fÄr se vad vi kommer hitta pÄ. 
 
Har dessutom tittat pÄ vagnar just nu och vi fÄr se om det blir en Brio eller Bugaboo i slutet av Augusti, lika bra att titta nu, lÀgenhet Àr snart fixat i alla fall sÄ allt flyter pÄ just nu och jag kommer dessutom fÄ mamma pening sen sÄ snacket om att jag inte kommer fÄ det Àr bullshit, kommer visst fÄ det och kommer kunna fixa bostadsbidrag under tiden jag Àr mammaledig. Hoppas ni har haft en solig dag, hÀr Àr det sol och vÀrme just nu. Ska hoppa in i en dusch nu och göra mig i ordning. 
 

Sol & Irriterad

 
Gammal bild ifrÄn April nÀr jag var och fikade i stan, finns att se pÄ min Instagram. 
 
 
Vet inte hur mitt humör har varit, men det har varit för jÀvligt idag och lÄter andra drabbas utav det. Försöker tÀnka pÄ annat nÀr jag Àr arg men det gÄr inte. Sovit extremt dÄligt ocksÄ vilket har sÀkert pÄverkat mitt humör, alla som Àr i min vÀg Àr typ dumma i huvudet idag. Dagens planer ser vÀl lite konstiga ut men ska försöka ta och komma hem i tid för att Àta middag och umgÄs med familjen lite, har varit ivÀg mycket de senaste dagarna och inte sett dom. Det positiva med dagen Àr att det Àr solsken ute och lite varmt men kalla vindar, som sagt det Àr Sverige vi bor i. Hur fÄr ni bort de jobbiga humör svÀgningarna, nÄgon som har ett tips? 

Fullt upp.

 
 
De senaste dagarna har jag haft fullt upp med en massa planer och haft ont i höften till och frÄn, pÄ morgonen har det varit som mest och pÄ kvÀllarna, igÄr grÀt jag av smÀrta men gick över nÀr jag tog en varm dusch och hade vattnet dÀr. Idag ska jag bara ta det lugnt som sagt och nu regnar det hÀr men Àr riktigt fuktigt ute. 

Svar pÄ nÄgra frÄgor

 
 
Vilket land Àr pappan till barnet ifrÄn? Och kommer han stÀlla upp för barnet och Àr stöttande? - Pappan till barnet Àr ifrÄn filippinerna och finland, Ja det gör han och Àr vÀlfigt stöttande. 
 
Vilket land Àr alla dina syskon frÄn? - Oj mina hel syskon Àr bara 2 st och vi Àr ifrÄn Egypten och Sverige. Mina andra det vill sÀga samma pappa men inte samma mamma Àr ifrÄn , Egypten och Sverige ocksÄ. 
 
 

FrÄgestund!

 
 
Kommer köra igÄng en frÄgestund nu pÄ bloggen som avslutas imorgon. FrÄga vad ni vill sÄ svara jag pÄ frÄgorna imorgon. 

Kalas

 
 
En bild jag tog nÀr jag var pÄ Gran Canaria, finns att hitta denna bild pÄ min Instagram.
 
Jag tog mig ivÀg i ca nÄgon timma med mamma till Julias kalas som Luiza och J hade ordnat. Va dÀr och umgicks och  trÀffa andra mÀnniskor men till slut började jag kÀnna att det började göra riktigt ont igen i benet sÄ jag och mamma rörde oss hemÄt. Ligger i sÀngen nu igen och har tagit smÀrtstillande sÄ hoppas att det hjÀlper. Annars mÄr jag bara bra, dock sÄ syns inte min mage knappt vilket jag tycker Àr synd, alla andras magar i vecka 14-15 syns ju. Mamma sa att det kommer komma sen och de andra sa det ocksÄ idag. Nu ska jag bara ta det lugnt. 

Sjukhus besök

 
Som sagt sÄ har jag spenderat min tid pÄ sjukhuset idag och innan det hemma för att, för 2 och en halv vecka sen fick jag problem med att gÄ pÄ mitt vÀnstra ben, trodde jag hade kramp i rumpmuskeln helt enkelt. SmÀrtan kom och gick dÄ o dÄ under första veckan men pÄ andra veckan sÄ vart det sÄ intensivt att jag inte kunde stödja pÄ hela vÀnstra benet och knappt gÄ, jag trodde dÄ att jag kanske hade strÀckt rumpmuskeln men icke det heller. Nu de 3 senaste dagarna har knappt kunna gÄ, röra benet, sitta, ligga ned i sÀngen, grÄtit av smÀrta och tar tusen Är att ta sig till toaletten ens, inget funkar.
 
SĂ„ idag bestĂ€mde jag mig för att Ă„ka in och kolla. Besöket vart pĂ„ Huddinge lĂ€ttakut och det gick riktigt snabbt till skillnad pĂ„ SÖS. Kom in till lĂ€karen och förklarade mina besvĂ€r och bad mig lĂ€gga mig ned pĂ„ sidan men med benet jag har haft besvĂ€r med uppĂ„t, hon började trycka lite smĂ„tt överallt, rumpmuskeln (inget fel dĂ€r kĂ€nde hon), men sen kom hon till min höft och jag trodde seriöst att jag skulle grĂ„ta av smĂ€rta.. Hon tryckte igen men direkt pĂ„ höftleden och jag sa att dĂ€r gör det för jĂ€kla ont. Hon sa att hon kĂ€nde att jag har en inflammation i höftleden! Hur fĂ„r man det ens? Fick i alla fall hjĂ€lp efterĂ„t det och hon rekomendera att jag ska vila och ta det lugnt men om det inte gĂ„r över sĂ„ fĂ„r jag komma tillbaka. 
 
LĂ€skigt att man kan fĂ„ inflammationer i höftleden ifrĂ„n ingenstans, sĂ€ger bara sĂ„ hĂ€r det gör riktigt ont. Ska fĂ„ gĂ„ till en sjukgymnast ocksĂ„ för att förhindra framtida inflammationer i höftledarna, lite jobbigt att börja med sĂ„nt redan nu i 20Ă„rs Ă„ldern. Är det nĂ„gon annan Ă€n jag som har haft samma besvĂ€r, sĂ„nt fall vad Ă€r era tips?
 
Ska ta och sova nu och fÄr se hur jag mÄr imorgon och ifall jag kan gÄ haha! 

Middag & solsken

 
 
God för middag pÄ er allihopa. Dagens planer ser ut sÄhÀr, ska Äka ivÀg och Àta fin middag med stora syster och lilla syster och hennes Àlskade söta dotter Julia. Hon fyller Är idag. Hon blir 4Är gammal. Kommer sminka mig nÀr jag har kommit hem och sedan fÄr vi se ens vilken tid vi ska vara dÀr. Solen Àr uppe just nu men det lÀr ju inte dröja lÀnge tills den Àr i lÀ igen. 

Vecka 14.

 

 
 
 
Vet inte om man ser sÄ himla mycket att jag har fÄtt en mage Ànnu men det tycker jag att jag har fÄtt lite, mÀrker det nÀr jag inte ens kan ha min agamla jeans och byxor. Frustrerande, fÄr alltid köpa nytt. Köpte ett par jeans shorts hÀromdagen i storlek 40! Undra hur stor jag kommer bli egentligen. Har gÄtt upp som mest pÄ höfterna, rumpan och runt magen nertill. Men vi fÄr se med tiden hur jag kommer se ut. Kommer börja lÀgga upp bilder pÄ hur jag ser ut efter veckovis. Börjar tyvÀrr lite senare Àn andra med vecka 14 men tror inte att det gör sÄ mycket. 
Vi har UL den 14 Augusti sÄ det kommer bli spÀnnande och det Àr första gÄngen dÄ. Har redan varit och trÀffat BM och tagit prover och prata om BF och en hel del mer. VÄrat knyte Àr berÀknad att komma den 10 Januari 2016, men vi fÄr se efter första UL om det fortfarande blir 10 januari. Det kan ju hoppa lite ocksÄ. 
 
Riktigt trĂ„kigt vĂ€der hĂ€r i Stockholm idag med ösregn och kyla, ska bara ta det lugnt men ocksĂ„ gĂ„ ivĂ€g och köpa en present till min systers dotter som fyller Ă„r imorgon. Ska ta och Ă€ta lite lunch nu sedan göra mig i ordning.Â