FRÅGESTUND


Nu tĂ€nkte jag köra igĂ„ng en frĂ„gestund. Har lite blogg torka om vad jag ska blogga om, kĂ€nns som om jag alltid bara skriver om vad som sker typ varje dag egentligen hela tiden haha. SĂ„ frĂ„ga vad ni vill sĂ„ svarar jag innan veckan Ă€r slut och lĂ€gger upp pĂ„ bloggen. 

Mammas tjej Àr tidig!Först och frĂ€mst sĂ„ har Emelia ett smultron mĂ€rke under hackande precis pĂ„ halsen som jag alltid mĂ„ste göra rent pga ej blödningar osv men nĂ€r jag skulle göra rent pĂ„ halsen sĂ„ hade det börja blöda lite men de var pyttelite blod haha. Ska iallafall ringa hennes lĂ€kare imorgon och rĂ„dfrĂ„ga henne om vad jags ska göra eller om jag ska komma in för en titt pĂ„ den. Det Ă€r sĂ„ svĂ„rt ocksĂ„ att göra rent pga hon har vĂ€rldens dubbel haka. 


Idag skulle vi ha Ă„kt ivĂ€g men vart avbokat pga Emelia fick feber och va pĂ„ jĂ€tte dĂ„ligt humör, hon har börjat dregla enormt mycket och hĂ„ller pĂ„ massor med att "bita" pĂ„ hĂ€nderna. Hon Ă€r faktiskt pĂ„ vĂ€g att fĂ„ tvĂ„ tĂ€nder redan och det Ă€r ju positivt, hon har varit sĂ„ tidig med sĂ„ enormt mycket grejer som borde komma runt 4 mĂ„n. Hon Ă€r lika stark i nacken som de borde vara vid 4-5 mĂ„n Ă„ldern, hon Ă€r enormt stark i benen ocksĂ„, vĂ€grar att sitta ned och vill stĂ„ upp hela tiden! Enligt hennes barnlĂ€kare sĂ„ har hon ocksĂ„ sagt att Emelia Ă€r vĂ€ldigt tidig i utvecklingen och det Ă€r bara positivt. Hon somnar hela tiden pĂ„ kvĂ€llen vid 8-9 tiden och mĂ„ste alltid lyssna pĂ„ Mozart ( Ave Maria ) och sover fram till kl 2 och vill ha mera mat dĂ„. Hon lyssnar bara pĂ„ rock och för det mesta lĂ„tar ifrĂ„n James Brown, Marvin Gaye, Ray Charles, Michael Jackson, Queens och Deep House. Men den hon Ă€lskar mest Ă€r Alexandra nĂ€r hon sjunger för henne. Hon anvĂ€nder ocksĂ„ oftast vĂ€nster hand och suger pĂ„ vĂ€nster tumme, sĂ„ vi fĂ„r se vad nĂ€sta steg Ă€r. Är vĂ€ldigt stolt över att hon Ă€r tidig i utvecklingen. 

Ska ta och umgĂ„s med Alexandra lite nu och hjĂ€lpa henne redigera Youtube klipp pĂ„ oss som kommer komma upp pĂ„ hennes och Miccans kanal.. 

Vi ses! 

Mens
Jag blir galen! Hur kan min andra menstruation göra ont till skillnad frĂ„n den första jag fick nu efter förlossningen? Min mensvĂ€rk ju har nu dödar typ mig, det hĂ€r gör ju ondare Ă€n att föda barn tycker jag haha, jag kanske Ă€r galen men detta gör ondare haha. Mannen slutar strax pĂ„ jobbet sĂ„ vi fĂ„r se vad vi hittar pĂ„, jag vill Ă„ka ivĂ€g och gĂ„ en promenad med Emelia i vagnen sĂ„ vi fĂ„r hoppas pĂ„ att han ocksĂ„ Ă€r med mig pĂ„ planerna. I vĂ€ntan sĂ„ hĂ„ller jag pĂ„ att vĂ€nta pĂ„ att kladdkakan ska bli klar och har precis bytt pĂ„ Emelia och satt henne i bil barnstolen som ni kan se pĂ„ bilden. FĂ„r jag som jag vill idag sĂ„ ska vi ut! Det Ă€r otroligt fint vĂ€der ute sĂ„ vi ska ut! FĂ„r ta en Alvedon Ă„t vĂ€rken men tror inte det kommer hjĂ€lpa mig.. 

Ska ta ut kladdkakan nu och sedan packa ned den och göra mig i ordning sĂ„ jag Ă€r klar nĂ€r han har kommit. Vi ses! 

NÀra vÀnner & Riktigt glad!Denna vecka gick riktigt fort! Har trĂ€ffat och umgĂ„tts med min nĂ€ra vĂ€n Gabbi och vi har haft riktigt kul, hon behöver jag inte trĂ€ffa pĂ„ typ 6 mĂ„nader eller Ă„r och sen kĂ€nns allt som vanligt igen och som om vi sĂ„gs igĂ„r nĂ€r vi trĂ€ffas igen, det Ă€r dessutom sĂ„ ocksĂ„ nĂ€r de kommer till Nathisa. TrĂ€ffade henne idag och vi Ă„t middag och umgicks hemma hos henne, fick Ă€ntligen trĂ€ffa hennes sötnos! Som jag har lĂ€ngtat haha! Jag kan i allafall inte klaga pĂ„ den hĂ€r veckan! 


Är ocksĂ„ extremt glad för har kommit in pĂ„ mina tvĂ„ kurser som jag ska plugga pĂ„ deltid nu, ska plugga barn och fritid, kategorierna i det kommer bli special pedagogik, lĂ€rande och kommunikation. Vill ju bli barnskötare till och börja med sĂ„ blir mĂ„nga fler kurser i höst sen. FĂ„r bara söka tvĂ„ pĂ„ komvux sĂ„ fĂ„r helt enkelt vĂ€nta till höst sen. Jag mĂ„r för övrigt fysiskt bra men psykiskt sĂ„ Ă€r det sĂ„dĂ€r, kommer fĂ„ trĂ€ffa en psykolog nĂ€sta vecka och kommer bli skönt att fĂ„ prata med nĂ„gon utomstĂ„ende för en gĂ„ng skull och det handlar ingenting om lilla Emelia faktiskt utan helt enkelt om hur jag mĂ„r runtomkring oss. Emelia gör jag allt för och tar henne först framför allt och alla! Min lilla prinsessa Ă€r verkligen mitt allt haha, lĂ€ngtar tills hon börjar prata mera och kan börja sitta sjĂ€lv. Orkar knappt ögonen öppna sĂ„ tĂ€nkte slockna nu nĂ€r Emelia ocksĂ„ har somnat. Vi ses! 

Stora tjejen


Emelia vĂ€gde pĂ„ 2 mĂ„naders kontrollen 4570g och Ă€r 56,1 cm lĂ„ng! Tiden har gĂ„tt sĂ„ fort tycker jag, för 2 mĂ„nader sen vĂ€gde hon liksom 2666g och va 45cm. Hon vĂ€xer med storm steg och hon fick dessutom rota vaccinet, hon vart pĂ„ jĂ€tte dĂ„ligt humör resten av dagen och kunde inte komma till ro direkt. Hon börjar fĂ„ mer och mer en egen personlighet och man börjar se i hennes ögon att de börjar komma brunt mer o mer. Det bĂ€sta om dagarna Ă€r nĂ€r hon skrattar, ler och pratar massor och nĂ€r lillasyster Alexandra sjunger pĂ„ engelska till henne försöker hon ocksĂ„ sjunga haha, jag sjunger endast pĂ„ svenska dĂ„ de lĂ„ter bĂ€ttre men verkligen inte pĂ„ engelska haha dĂ„ jag icke Ă€r duktig pĂ„ sjunga. 

Ska ta och sova nu, mina ögon gĂ„r i kors. Vi ses! 

OmstÀndigheter

 
 
 
Just nu sÄ Àr det vÀldigt körigt i mitt liv pga vissa omstÀndigheter, kommer tyvÀrr inte gÄ in pÄ vad denna gÄng men kommer förmodligen behöva skriva det snart. För er som undrar ja jag bor hos min mamma just nu men kommer flytta inom 1 vecka, söker dock lÀgenheter överallt och kommer förmodligen sluta med att jag flyttar ifrÄn Stockholm dÄ det Àr lÀttare att fÄ lÀgenheter utanför. 
 
PÄ mÄndag blir det BVC besök för Emelia och jag gissar pÄ att hon vÀger 4200g och har blivit 59cm lÄng. Hon har haft jÀtte svÄrt att bajsa idag och vet inte varför och hon Àr inte riktigt sig sjÀlv men vÀnder imorgon hoppas jag. Annars mÄr hon super och Àter hur mycket som helst haha, dags att spara pengar för nya tuttar haha! Ska dessutom till MVC pÄ onsdag pÄ en kontroll och prata om previtivmedel fast jag ej kan ha med hormoner pga dÄ vÀxer det cystor pÄ mig och koppar sprial har jag testat men det var verkligen ingen hit. SÄ vi fÄr se vad det blir och vad vi kommer fram till för jag har dessutom migrÀn sÄ hÄller tummarna att det finns nÄgot jag kan ta för jag vill verkligen inte bli gravid nu. Efter det sÄ kommer jag trÀffa min vÀn Sanna och hennes dotter Stephanie och vi tÀnkte gÄ runt i Liljeholmen, hoppas det Àr fint vÀder för dÄ kan vi gÄ runt trekanten dÀr. 
 
Ska ta och umgÄs lite med lillasyster nu dÄ Emelia sover. 

Liknar mer & mer sin mamma
Emelia börjar likna mig mer och mer för varje dag som gĂ„r och hon har börjat fĂ„tt in mer rutiner nu om dagarna men nĂ€tterna varierar fortfarande men betydligt bĂ€ttre Ă€n de vĂ€rsta veckorna. Jag mĂ„r i alla fall sĂ„dĂ€r, mycket som hĂ€nder och letar lĂ€genhet varje dag men inge napp.. Är i alla fall en stolt mamma till min Ă€lskade unge!